30 dagar gick otroligt mycket fortare än vad jag trodde att det skulle göra. Dessa 30 dagar har varit fyllda av hårt slit, gråt, lyckorus, glädje, varierande träning, vägande av mat och mycket annat. Väldigt blandade känslor har det varit. Ibland har jag bara velat ge upp, lägga mig i soffan och bara trycka i mig godis. Andra dagar har jag varit supertaggad och bara velat träna till max. Det har med andra ord varit både ned- och uppgångar. Men jag har klarat av det tack vare allt stöd jag har fått från så många olika håll. För att bara nämna några så har mitt absolut största stöd varit mina tjejer som har kört tillsammans med mig; Carro, Linn, Elin, Sophie och Frida (har jag glömt någon så skäms på mig). Tillsammans har vi kämpat och tappat en väldans massa vikt och centimeter. Vet inte i nuläget hur mycket det har blivit men det är mycket på bara 4 veckor!
 
För mig personligen har det gått över förväntan! Mitt mål var att tappa 8 cm i midjan. Angående vikten så sa jag att jag inte ville gå ner mer än 4 kg men jag hade inget minimi-mått som jag absolut ville gå ner. Vilopulsen visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av. Men såhär blev det:
 
Före:
Vilopuls 72 slag/min
Vikt 59 kg
Midja 88 cm
 
Efter:
Vilopuls 64 slag/min
Vikt 57 kg
Midja 79 cm
 
-8 slag/min
-2 kg
-9 cm i midjan
 
Med andra ord - jag är supernöjd!!!
 
Varför jag gick med i Fitnessfighten från början var för att hitta tillbaka till formen jag var i en gång i tiden när jag fortfarande spelade handboll. Jag vet att jag har varit smal innan, precis som många också har påpekat; "ska du verkligen göra det här, du som är så smal?". Blev lite irriterad på dessa människor för att vara smal är inte samma sak som att vara vältränad. Tänk på vad man har stoppat i sig under åren och tänk då hur kroppen ser ut på insidan. Förmodligen inte så överdrivet bra.
Innan jag tog mina före-bilder så inbillade jag mig att jag var lika smal som för några år sedan men bilder ljuger inte - jag hade lagt på mig en del som jag inte ens förstod själv hur det hade hänt. Visst, jag var inte tjock, men inte så som jag ville se ut.
 
Med det sagt så måste jag ju bjussa på mina för- och efterbilder. Är inte vidare stolt över före-bilderna men de är historia nu och jag ser inte likadan ut. Så here you go!
 
 
 
 
 
Här var det två dagar kvar av Fitnessfighten
 
Igår morse, strax innan sista passet drog igång
 

Igårkväll så var det tjej-tisdag igen. Den här gången var vi hos mig och hade home-party. Hur kul som helst, kan verkligen rekommendera det till andra sällskap! Vi skrattade hur mycket som helst :) Kvällen till ära tyckte jag att det förtjänades lite bullbak, bara för att vi äntligen hade klarat av 30 dagar Fitnessfight. Så med hjälp av kära Carro och Tilda så bakade vi större delen av dagen. Blev vaniljbullar, chokladbollar, Tobleronemuffins och cheesecake. Tyvärr får man väl säga så finns det alldeles för mycket kvar idag så risken att man går och nallar på det är rätt stor. Men jag ska göra vad jag kan för att bara hålla mig till helgerna :)
 
Vaniljbullar
 
Tobleronemuffins
 
Chokladbollar
Nu har äntligen vecka nr 4 gått mot sitt slut. Tänk att vi har hållit på med det här i 28 dagar nu, helt stört vad duktiga och disciplinerade vi har varit! Är 2 dagar kvar vilket inte känns som så mycket och i nuläget känns det nästan som om det är över. Då är det dags att återgå till vardagen igen och äta lite onyttigt ;) Nej, jag lovar att jag verkligen ska tänka på vad jag stoppar i mig i fortsättningen (förutom på helgerna då det nog kommer slinka ner en och annan godisbit) och träna minst 3 ggr/vecka. Tror verkligen att jag kommer klara det bra! Ska se framåt och tänka på hur grymt snygg jag kommer vara till nästa sommar - akta er för den hetaste bruden på stranden då, haha!
 
Tog mina "efter-bilder" imorse då jag inte kommer ha möjlighet att göra det imorgon eller på tisdag (man kan lägga upp det redan imorgon såg jag, så tyckte det kändes okej att ta dem idag då jag inte kommer ändra mig så mkt tills imorgon). När jag först tittade på dem tyckte jag inte att det hade hänt så mycket och jag blev lite besviken. Men så plockade jag fram mina bilder som jag tog innan vi drog igång och jämförde och jag brast ut i gapskratt! Det var helt otroligt att jag faktiskt såg ut sådär innan plus att jag inte tyckte att jag såg någon skillnad först visade sig ju bara vara ett skämt. -8 cm i midjan som jag mätte upp för en liten stund sedan syns verkligen! Tänkte nog lägga upp bilderna här senare i veckan när det har passerat slutdatum men jag måste säga att jag är riktigt stolt över mig själv vad jag har åstadkommit. Låter som om det är världens största grej jag har gjort och i praktiken är det inte det; jag har bara tränat mycket och ändrat kosten. Men mentalt känns det mycket större än så faktiskt.
 
Nu blir det Solsidan och sedan lite Beck - myskväll i soffan med andra ord.
 
Yeeeey, nya träningsstrumpor!
 
Älskar att det sändes handboll på TV på gymmet idag!
 
Grymt nöjd tjej som har orkat hålla det här i 4 veckor nu :)
Nu sticker jag och kör lördagsträningen. När det är klart är det bara 3 träningspass kvar! Längtar massor tills det är slut och man kan återgå till vanliga pass igen, varvat med lite styrke-/konditionsträning.
 
Kämpa sista nu!
Ääääntligen helg igen! Men framförallt - höstlooooov!!! Enorm lycka! Måste förvisso plugga på lovet ändå men så skönt att inte behöva gå till skolan. Tänk att få ha den här lyxen fast man är vuxen, helt underbart!
 
Träningen idag gick superbra, jämfört med gårdagen som gick... ja, vi kan väl censura och säga att det inte gick så vidare värst bra. Idag körde jag både löpning och snabba intervaller, kände att jag ville variera mig lite i min konditionsträning. Kul, men grymt jobbigt. Kände mig extra lätt idag av någon anledning så ibland var det som att jag nästan flög fram på löpbandet. Väntar och ser tills imorgon ifall jag har extra mycket träningvärk, risken är rätt så stor.
 
Har precis kommit hem efter en mysig fika/middag med fancy Fanny ;) haha! Den här dumma Fitnessfighten har tagit upp all min fritid så har knappt hunnit göra annat än att träna, äta och plugga. Det har gjort att jag tyvärr har försummat mina vänner lite grann men nu är det ju strax över så äntligen dags att ta igen förlorad tid. Hur mysigt som helst var det i alla fall! Efter Fitnessfighten blir det dags att återgå till att köra lite pass igen så vi bokade in två stycken redan nu, ska bli så kul! <3
 
Denna kväll blir till att spendera ensam då käre sambo är på AW med jobbet. Får nästan räkna med att det blir en spontanutgång och att han kraschar in i sängen nångång runt 3-snåret. Men ensamhet kan vara mysigt också så jag klagar inte. Tänkte nog göra mig en varm kopp té, slå på en bra rulle och bara myyyyyyysa!
 
Sovmorgon imorse, underbart skönt!
 
Lite senare var det skoldags (blev en riktigt flummig dag full med skratt, märktes att det var fredag!)
 
Hard work, work - svett, blod och tårar..!
Då var det dags att göra sig iordning för ännu en dag i skolan. Idag blir det fokus på löneadministration inr. semesterlöner. Måste vara det absolut tyngsta avsnittet, det är så mycket. Rörigt är det också! Tänk om man bara kunde använda en och samma formel för allas semesterlöner, hur enkelt hade det inte varit då? :)
 
Vaknade imorse och kände mig deppig, första gången den här månaden faktiskt. Är riktigt trött i kropp och knopp just nu, känner verkligen av att jag måste anstränga mig ordentligt varje dag. Plugg, träning och matplanering varenda dag - det sliter på mig bevisligen! Ska försöka få upp mitt humör tills det är dags att träna. Positiva tankar var det ju!
 
Måste ändå vara lite nöjd när jag ser mig själv i spegeln :) Okej, jag ser förmodligen inte exakt likadan ut när jag är naken men man har ju alltid kläder på sig bland folk, eller hur?
 
Efter dagens träning (3 veckor med Fitnessfighten)
Det gick faktiskt bättre än förväntat! Hade ingen lust att träna alls idag men nu efteråt känns det skönt att jag klarade det. Bara 7 dagar kvar nu..! Varför jag känner olust inför träningen tror jag har att göra med konditionsdelen, har alltid jobbigast med den men förstår inte varför. Bävar alltid lite inför löpningen men jag vet att jag klarar av det så kan inte riktigt förstå hur mitt huvud tänker där.. Men men, det gick i alla fall bra idag också även om det var rätt tungt. Hade gjort en ny spellista för att få mig på bättre humör; "mina schlagerfavoriter". För er som inte vet det redan så är jag lite av en schlagernörd, har fått höra måååånga kommentarer om det men jag älskar det!
 
Gick förbi Lidl på hemvägen för jag tänkte att jag skulle se efter hur pass billig kvargen var där, har fått tips om att det är billigare än på t.ex. Ica. Det kostade hälften av vad Kesella kostar på Ica Maxi! Tänk att jag aldrig har gått in där tidigare! Ska absolut börja handla mer på Lidl för de hade andra "bra" grejer också. Självklart hade de lite annorlunda märken men även sådant som jag brukar köpa på Ica. Lidl for the win ;)
 
@ the gym
 
Påväg hem gick jag förbi Subway. Verkar väldigt populärt hos ungdomar under lunchtid - kö hela vägen ut på gatan!
 
Tänk att det kan kännas så olika från dag till dag. I söndags kändes allt kanonbra och jag var supermotiverad, träningen gick som tidigare nämnt hur bra som helst och jag mådde toppen. Igår däremot var jag riktigt omotiverad att träna men gick ändå dit såklart. Det gick inte så bra på träningen även om jag gjorde allting, det var riktigt segt, och efteråt så kändes det inte så kul. Resten av dagen var lika seg den, hade inte ork till någonting, inte ens till att laga mat vilket jag annars brukar tycka är rätt så kul nu för tiden. Hade mycket att tänka på med plugg och annat så antar att det spelade in i det hela. Så gårdagen vill jag bara glömma och inte heller få tillbaka en så tråkig dag, tack!
 
Om jag däremot ska lyfta någonting positivt så måste det vara att jag fick ändan ur vagnen och köpte ett måttband, finally! Tänk att det skulle ta tre veckor för mig att göra det. Hade i alla fall tappat två cm till så nu är jag uppe i en total av sex cm på tre veckor. Just nu när jag är lite halvseg så känns det inte så mycket men om man ser till helheten är det ju superbra - sex cm i midjan på tre veckor! Heja mig! Det betyder att jag bara är två cm från mitt mål som jag satte upp i början och det känns inte helt omöjligt att klara av. Så håll tummarna :)
 
Ska försöka ha lite mer positiv inställning idag men det är så tungt just nu. Nästan allt jag kan tänka på är det jag inte får äta; godis, chips, pizza, juice och framför allt bröd med smör och ost! Det saknar jag nästan mest av allt! Bara 8 dagar kvar nu så kan jag återgå till att äta sånt igen, men jag lovar både er och mig själv att jag ska äta med måtta. Får inte bli som innan då jag kunde äta upp en hel påse chips på en kväll eller trycka i mig hur mycket godis som helst. Nu när jag har kämpat så hårt vill jag inte få tillbaka de där centimeterna igen. Så jag lovar att jag ska tänka på vad jag stoppar i mig hädan efter.
 
Förra sommaren i Ängelholm. Så glad som jag var här ska jag alltid försöka vara :)
(fast nu mer vältränad oxå!)
Dags att dra till gymmet och påbörja sista veckan, finally! Eller, nåja, inte exakt sista veckan eftersom vi kör i 30 dagar och 4 veckor bara har 28 dagar. Därför kommer vi att köra både måndag och tisdag nästa vecka men jag räknar ändå mentalt den här veckan som sista veckan - de två sista dagarna blir bara en liten bonus kan man säga :)
 
Just nu är jag mer eller mindre inne i ett litet lyckorus! Allting känns så bra i livet - kärleken, vännerna, träningen, matvanorna, ja listan skulle kunna göras hur lång som helst. Alltid skönt när det känns så bra att man bara kan vara helt avslappnad och "go with the flow". Håller ni inte med?
 
Idag gick träningen hur bra som helst!!! Sedan några dagar tillbaka har jag inte ont i halsen längre vilket underlättar otroligt mycket när jag ska träna. Men idag hade jag energi så det räckte och blev över. Tyckte först att det var konstigt eftersom jag var riktigt trött när jag gick iväg till gymmet. Tydligen var jag inte så trött som jag trodde för när jag hade börjat med löpträningen så kände jag att jag ville pressa mig själv lite för jag kände att kroppen skulle orka det. Inte pressa FÖR mycket för då var jag rädd att jag inte skulle orka med resten av passet men lite grann i alla fall. Så jag började springa på 10.0 som jag brukar just nu, efter fem minuter ökade jag till 10.2 och även om det inte låter mycket så känns det en del eftersom man redan börjar bli lite trött. Efter sex minuter blev det 10.3 och efter 7 minuter 10.4. När det var en minut kvar så tänkte jag att jag skulle springa ännu fortare så sprang på 11.0 och jag orkade! Hur lycklig som helst! För er som brukar springa mycket vet jag att detta inte är så mycket, men tänk under mina förutsättningar - då är det riktigt bra! Jag som egentligen inte har någon vinnarskalle när det gäller träning; gör det ont eller blir jobbigt så ger jag upp. Det har ändrats nu har jag märkt. Att jag dessutom hatar att löpträna stjälper mer än det hjälper men idag var det andra bullar bevisligen.
 
Har även kommit på att jag har gjort lite fel i vissa styrkeövningar och tänkte att jag skulle rätta till det idag och se ifall jag orkade. När det är en övning som man ska göra först på vänster ben/arm och sedan på höger ben/arm så har jag tänkt att jag först gör övning 1, sedan övning 2 med höger, sedan övning 3. Efter det när det börjar om så byter jag och kör vänster, men..! Det är tydligen fel, fel, fel. Man ska göra både höger och vänster på en gång och sedan nästa varv köra höger och vänster igen. Så sagt och gjort, jag körde på som bara tusan och jag orkade allting!!! Överlycklig är rätt ord att använda för att beskriva hur jag kände då. Tänk att jag orkar så mycket mer än jag tror, även om det var grymt tufft att utföra. Är riktigt j*vla stolt över mig själv den här dagen.
 
Igår var det tidig morgonträning innan skolan som gällde...
 
På kvällen hängde vi i Tumba Idrottshus och tittade på Bobbys Balrog när de tyvärr förlorade =/
 
Mitt andra hem just nu - SATS Fridhemsplan. Bra att ha gymmet 10 minuter bort för då finns inga ursäkter att man inte orkar ta sig dit ;)
 
Totalt slutkörd - men det var det värt!
Skönt när skolan slutar kl 12 så man kan träna direkt efter. Sådant gillar vi! Lite roligt också - jag såg en kvinna som körde samma övningar som mig så jag frågade henne ifall hon också var med i Fitnessfighten vilket hon var. Så vi peppade varandra genom resten av passet. Kul när folk är så trevliga och vill varandra väl :)
 
Tycker att jag börjar se liiiite vältränad ut ändå ;)
 
Svettigt värre! Syns dock inte så mycket på bilden...
 
Om man är ensam får man passa på att fota lite ;)
 
Viktigt med stretching
 
Titta vad jag hittade, en liten Johan :)
Idag har varit en tuff dag. Vaknade på lite fel sida så hade inte humöret uppe under förmiddagen, och det gjorde det inte bättre av att ha en heldag med arbetsrätt. Tack och lov var det mesta rätt intressant så jag lyckades överleva hela skoldagen. Var så trött när jag kom hem att jag egentligen inte orkade gå och träna, orkade inte heller laga mat eller knappt äta mellis...
Men jag tog tag i mitt lata arsle och gick ner till gymmet, körde skiten ur mig (bokstavligt talat), gick förbi Ica Maxi på hemvägen och handlade och gjorde sedan mat när jag kom hem. Hur gott som helst blev det, var verkligen hungrig. Åt upp på 10 minuter, det är riktigt snabbt för att vara mig! Jag brukar alltid äta långsammast av alla, men inte idag tydligen!
 
Nu sitter jag här och är helt slut i kroppen men tänker att "fasiken Ellen, du klarade det idag också, du är så stark! Fortsätt kämpa, nu har mer än hälften gått och det har gått över förväntan. Tänk vilka resultat du kommer ha när månaden är slut. Don't give up, keep fighting!". Det gäller att peppa sig själv när man är helt slut/nere/trött/förbannad etc. Så jag försöker tänka positivt och det går rätt så bra det också.
 
Nu - dags att börja göra sig iordning för sängen.
 
Natti natti!
 
Middag, mums!
 
 
Just det, jag köpte biljetter till mig och mina söta systrar idag till premiären av Twilight - Breaking Dawn part 2 den 14 november. Så kul! Ja, jag är lite halvnördig när det kommer till Twilight-filmerna men eftersom det har varit så stor vampyryra senaste tiden så känner jag att jag inte behöver skämmas ;)
 
Nu får det räcka med allt runtflängande för idag. Jag har redan hunnit med att träna, handla mat, åka till Junkervägen för att hämta lite saker och sedan tillbaka igen. Klockan är bara halv tre, hur snabb är inte jag? Låter inte som om det är mycket att göra men det tar ca en timme enkel väg till mor och far, alltså blir det lite tid på bussen. Stressade inte utan stannade kvar och åt lunch som jag så smart hade tagit med mig. Ibland är det bra att ha tänkt till före och inte bara vara efterklok ;)
 
Träningen gick verkligen super idag! Hade jättemycket krafter att ta ut och ingen träningsvärk heller så jag kunde ta i massor. Hade lite problem igår med en ny benövning men den lyckades jag få till idag med hjälp av TRX-banden (heter det så?). Stört jobbigt övning, kommer verkligen känna att jag har en rumpa ikväll. Oj, oj, oj!
 
Jaha, jaha, what to do, what to do... Borde plugga lite till men behöver också städa, vilket jag inte gjorde igår. Vad ska jag göra? Till att börja med blir det nog lite mysstund i soffan med en kopp té, lite chillaxing-time helt enkelt..!
 
God morgon, god morgon!
 
Provade nytt mellanmål idag, superogott! Kesella, kanel och ananas :)
Idag tänker jag berömma mig själv, just det! Har hunnit med huuuur mycket som helst, förstår inte vilken energi jag måste ha fått. Tack World of Shape ;)
Gick upp kl 07.00 och åt frukost, sedan stack jag till gymmet för att köra dagens pass. Gick riktigt bra, tungt som tusan (som vanligt) men kändes bra i kroppen efteråt. Träningsvärken från i förrgår har börjat släppa nu så är lite skönare att träna igen. Efter träningen var det hem och snabbduscha för att sen gå ner till tvättstugan och påbörja veckans tvätt. Resten av dagen har jag hunnit med att skriva klart både CV och personligt brev till utbildningen som ska skickas till praktikplatser senare, och läst i arbetsrättsboken. Inte lusläst allt men ändå tagit mig igenom det mesta och det tycker jag räcker! Dessutom har jag hunnit laga mat och har inte heller glömt bort att äta mina mellanmål.
 
Hur grym är jag inte?! Och klockan är inte ens halv sex!
(Ibland måste man få berömma sig själv)
 
Kommer däremot ha en urtrist kväll... Ensam hemma och inte någonting att göra. Eller, jo, egentligen borde jag kanske städa lite men börjar känna i kroppen att jag har varit igång hela dagen sååå det blir nog inte riktigt så. Blir nog till att slänga på en film senare efter middagen och somna i soffan, låter helt okej faktiskt.
 
Mmmm, arbetsrätt..! Det här har jag läst idag..
 
Lite trött efter dagens arbete
 
Nu har det gått två veckor av Fitnessfighten. Ska ner till gymmet om en halvtimme och då har jag klarat av alla gympassen också, starkt jobbat måste jag säga! Inte bara av mig utan av alla andra som också kör under oktober månad - vi är grymma!
 
Var hos mamma igår och vägde/mätte mig. Det gick riktigt bra tycker jag. Hade gått ner nästan 2 kg och 4 cm i midjan. Detta är helt perfekt eftersom mitt mål var 4 kg (som mest) och 8 cm i midjan så det betyder att jag efter hälften av tiden har kommit halvvägs till mitt mål. Heeeelt underbart! Det bevisar att det jag gör verkligen fungerar  vilket är väldigt kul. Även vilopulsen har förbättrats något - 4 slag/min mindre. Kul det också :)
 
Vikt: - ~2kg
Midja: -4 cm
Vilopuls: -4 slag/min
Den här bruden har redan hunnit med dagens träning! Så skönt att träna på dagarna, det är bäst. Morgonen och kvällen också för den delen men just dagarna tycker jag är perfekt. I alla fall som jag känner nu, det där kan ju pendla fram och tillbaka.
 
Träning gick inte lika bra som igår men jäääklar vad jag tog i! Nya övningen för idag var armhävningar på tårna och jag har inte gjort det sedan jag fick problem med handlederna, vilket nog var 12 år sedan. Då har jag gjort mina armhävningar på knäna istället. Idag kände jag ändå att jag skulle ge det en chans och ja, det gick ju sådär... Orkade inte 15 stycken, herregud vad jag är svag! Dessutom fick jag ont i handlederna - såklart (nej, jag känner inte efter, ni som känner mig vet att jag har problem med det!). Så då gjorde jag resterande på knäna så jag gjorde det i alla fall och det tycker jag är det som räknas!
Ökade på farten på löpbandet och blev helt klart mycket mer trött än igår så det går framåt men kändes otroligt jobbigt. Svetten rann som bara den, vilken liten svettis jag har blivit. Har hört ett rykte om att ju mer man svettas desto mer vältränad är man? Kanske kan stämma om man jämför med hur jag svettades för två veckor sedan och nu.
 
Nu är det dags att göra lite lunch och sedan ta hand om lägenheten igen. Började städa köket imorse och har kommit en bra bit. Så skönt när det blir rent och fräscht runt omkring :)
 
Svettigt värre!
 
Mitt nya träningslinne från H&M, I'm in love! Bara 99 kr - vilket kap!
Igår var jag alldeles för trött för att skriva någonting. Förlåt mig, inte helt okej! Så jag tänkte bara skriva lite kort nu istället om hur det gick igår.
 
Det gick superbra på träningen, trots att jag var själv! Hade hur mycket energi som helst och orkade springa båda cardiopassen på löpband utan problem. Måste nog öka lite i fart nu för det var inte lika jobbigt igår som det var när jag började för 10 dagar sedan. Alltid någonting positivt förstås!
Däremot någonting som inte är positivt (om det är okej att gnälla?) är att jag hade ont i halsen igårkväll - igen. Herregud, ska det aldrig sluta det här? Ja, min kropp kanske säger ifrån att jag ska vila, men jag väljer just nu att inte riktigt lyssna på kroppen. Inte förrän det gör så ont att jag inte ens kan gapa, då lovar jag att jag ska besöka farbror doktorn. Jag förstår bara inte, jag mår hur bra som helst på dagarna men sen på kvällen kommer det där förbaskade onda i halsen smygande och förstör mina nätter. Sen på morgonen känns det mer okej och under dagen försvinner det. Sådär håller det på och har gjort de senaste 5 dagarna. Fattar ingenting, kan det inte bara försvinna helt? Får väl inte springa idag kanske då utan cykla eller köra crosstrainer istället så jag inte ger kroppen för mycket påfrestningar.
 
Om två timmar kör vi igen, jag och Carro. Önska oss lycka till!
 
Förresten, nu är det dag 11 vilket innebär att vi igår gjorde klart en tredjedel av hela alltet! Tjohooo!!!
 
Let's do this!
 
 
 Underbar kvällsunderhållning...
 
...när man är så trött att man knappt orkar släpa sig till duschen!
 
 
Gårdagen gick trots den hemska starten riktigt bra. Träningen flöt på superbra, sprang på löpbandet båda cardiodelarna och jag orkade! Inte utan problem ska tilläggas, det var riktigt tufft på slutet, men jag klarade det. Stor klapp på axeln till mig :)
Örat mår bra igen, undrar vad det var för fel på det igår? Fattar noll. Skönt att det är bra igen i alla fall, hade inte orkat med en öroninflammation blandat med halsont, förkylning och träning. Nej, tack och lov för det!
 
Tandläkaren gick också toppenbra. Hade "supertänder" - inga hål och i princip ingen tandsten heller. Stor lycka! Inga problem med visdomständer än heller så hoppas att de håller sig snälla när de väl tänker växa fram :)
 
Så vecka två är trots allt bra hittills :)
 
Gårdagens lunch - chilihamburgare med potatis och wokgrönsaker + tzatziki. Hur gott som helst! Är skönt när man verkligen får tid till att laga mat ibland.
 
Lite höstmys
Det är så otroligt kul att vakna upp med både lite halsont och värk i vänster öra. Jippie!!! Känner ni av sarkasmen? Jag fattar inte när jag ska få vara 100% frisk, är det så mycket begärt att få vara det under bara den här månaden när Fitnessfighten är? Nu är halsen bra igen så det var nog bara "morgonont" men örat värker fortfarande. Inte lika illa som det gjorde under natten, då kunde jag knappt sova p.g.a. att det gjorde så ont. Nu känns det när jag gäspar eller nyser och lite grann då och då. Så det är en klar förbättring jämfört med inatt/imorse men inte helt bra. Därför blir det kvällsträning idag igen så det kanske hinner försvinna.
 
Tänk att gå från det humöret jag var på igårkväll till det jag är nu. Att det kan svänga så fort. Trist, men sant. Eftersom det är som det är med min kropp just nu så har jag ingen ork till att göra någonting annat idag. Borde både plugga och städa i hela lägenheten (ser verkligen för j*vligt ut!) men hur kul är det att tvinga sig till att göra det..? Tror att jag kommer orka plugga lite grann i alla fall vilket är positivt men ja, vi får väl se. Har ett tandläkarbesök att se fram emot i eftermiddag dessutom som förstör dagen lite grann. Usch, hatar tandläkaren, tur att det bara är en koll så man kan förbereda sig lite bättre om de skulle hitta något fel.
 
Nej, blä, usch vad negativ jag var nu! Men man måste få ha lite sådana dagar ibland, annars är det någonting fel om man går runt och är glad konstant. Tur i oturen är att träningen inte behöver lida överdrivet mycket då det gick bra att springa igår, alltså borde det göra det igen. Dessutom är det faktiskt roligt att träna så längtar faktiskt lite varje dag tills det är dags :)
Tänk att vecka ett redan har passerat och vi nu är inne på vecka numero två!
 
Träningen gick superbra, kände att jag verkligen orkade mycket idag så imorgon är det dags att öka på vikterna lite. Känns skönt att man verkligen märker att det rör sig framåt och inte tvärtom. Kul, kul, kul! Egentligen var det mest roliga att jag kunde springa idag - båda cardiopassen. Så underbart skönt att inte behöva ha halsen i vägen längre. Gör inte ont men känns som en liten klump stítter där när man sväljer men den har minskat under dagen. Så allt är verkligen tiptop!
Har även handlat mat för resten av veckan (i alla fall vardagarna) så blir till att följa lite recept den här gången, inte bara välja nåt kött och nåt till (typ ris, bulgur etc). Har inte heller så mycket i skolan denna veckan så kommer förhoppningsvis ha en del tid över till matlagning. Kanske lyckas öva upp mitt intresse för det på samma gång, who knows ;)
 
Dagens lunch, mmm!!
 
Hey sexy ladyyyy...!
Då var helgen över - igen. Helgerna går alldeles för fort! Förvisso är jag inte schemalagd i skolan mer än 3 dagar i veckan så är hemma rätt mycket ändå men det är inte riktigt samma sak. Då har man saker som måste göras, på helgerna känns det mer fritt och mer okej att bara sitta ner och inte göra någonting. Bara att vänta fem dagar och så är vi där återigen!
 
I lördagskväll var vi hos familjen för lite middag och spel. Blev tacos, hur gott som helst, även fast jag inte fick äta så mycket eller ha de ingredienserna som jag ville. Räknade dock ut att jag faktiskt kunde äta ETT bröd, lycka! Så blev inte helt värdelöst. Men fick tyvärr byta ut gräddfilen (som är det bästa!) mot lättkesella, funkade det med men inte exakt samma smak. Sen när jag väl hade ätit upp min taco så fick jag inte äta mer som jag brukar göra utan då var mitt kaloriintag förbrukat. Det är både lite svårt men samtidigt kul att lära sig om kalorier och liknande men jag längtar lite grann tills det är över så man kan äta "som vanligt" igen ;)
 
Var och tittade på Teds sista match för säsongen igår eftermiddag. Helt okej väder, lite kallt förstås då det faktiskt är oktober men solen tittade fram under nästan hela matchen så jag ska inte klaga. Blev seger med 7-0 och det är väl ett bra sätt att avsluta säsongen på. Fyra i serien blev slutplatsen och för att vara ett nytt lag i division 5 så tycker jag det är riktigt starkt jobbat :)
 
Lördagkväll
 
Söndagkväll
 
Träningen då?
Jo, det har gått riktigt bra den här veckan, förutom min hals som har gett mig lite problem med att köra cardio 100%. Har cyklat, gått fort och kört på crosstrainern istället för jag törs verkligen inte utsätta halsen/kroppen för mycket. Vet att det inte är bra att träna med halsont så därför känns det ännu mer onödigt att köra på. Men styrkan har jag gjort till punkt och pricka och har gått superbra! Förra måndagen när jag gjorde första 45 sekunderna på plankan var jag heeeelt slut, kroppen darrade efter bara 20 sekunder och tänkte att jag aldrig kommer bli bättre på det. Titta på mig nu - darrar nästan ingenting första gången, liiite mer andra gången men det är helt fantastiskt vad mycket starkare jag har blivit! Har dessvärre varken våg eller måttband så vet inte riktigt hur det har gått faktiskt men i fredags på gymmet så fanns en våg och den visade att jag på fem dagar hade gått ner 1 kg och det är ju fantastiskt! Jag som egentligen inte har så mycket att ta av och som inte riktigt vill gå ner så mycket i vikt, har sagt att jag som mest vill gå ner 4 kg men inte ett hekto mer. Alltså betyder det ju -1 kg i veckan och so far so good! Ska köpa ett måttband idag för att mäta midjan senare men vet inte hur det har gått där. Känner mig mindre uppsvälld och jag inbillar mig att det har försvunnit något men det är svårt att avgöra med ögonmått.
För att summera har det varit super med träningen första veckan och det har gått riktigt fort. Maten har varit svårare men jag kämpar på och låter bli godis och andra onyttigheter, trots att folk som sitter i samma rum äter. Klapp på axeln till mig.
 
Nu kör vi vecka nr 2!!!
 
Det var tufft som tusan att motstå, men vems kropp mår bäst? ;)
Och det gick riktigt bra! Tungt som satan, helt galet vad mina lår fick jobba idag. Men det är rätt skönt när det väl blir så tungt för då känner man verkligen hur mycket man tar ut sig. Gör jag i och för sig annars också men när det blir såhär så känns det extra mycket.
Då jag hade ont i halsen imorse (igen..!) så sprang jag inte på löpbandet. Sa jag även att jag inte skulle göra igår men det gjorde jag och fick antagligen stå mitt kast nu imorse. Men körde på crosstrainingmaskinen och cyklade i högt tempo så det blev bra träning ändå. Ja, och så körde jag styrkan förstås.
 
På tal om någonting annat än träning så är det en helt underbar dag idag! Titta ut - det är inte ett moln på himlen och solen skiner. Hur fantastiskt är inte det? Härliga höst säger jag bara. Ska äta om en halvtimme, sen bär det av mot Nacka Bollhall för lite handbollstittande, första för den här säsongen. Ska bli kul! Ikväll blir det spelkväll hemma hos familjen, ska bli kul det också. Kanonlördag helt enkelt :)
 

...och tänk att jag fortfarande lever! Mår egentligen hur bra som helst nu, förutom halsen som fortfarande kliar lite grann. Dagens pass var klart tuffast hittills. Är det så det alltid ska vara - att det blir tuffare och tuffare för varje dag? Då kommer jag avlida under den här tiden, var så säkra..! Men så är det förhoppningsvis inte.

Imorgon kommer jag däremot dö träningsvärksdöden, känner det i hela kroppen! Rygg, mage, lår och rumpa - en salig blandning på kroppsdelar som kommer gå på reservkrafter imorgon. Och då ska man på det igen?! Ja, herregud, det är bara att bita ihop och kämpa vidare. Go Ellen ;)

Mitt i all mat och träning så kom en liten avstickare idag som gjord mig riktigt glad - min beställning från H&M som jag har väntat på en månad kom äntligen! Wohooo!!! Lite nya kläder och smycken som piggar upp vardagen är alltid positivt. Att allting passade gjorde ju inte saken sämre direkt ;)
 
 
Det onda i halsen släppte lite grann under dagen, tur det, för då kunde jag träna ändå. Körde inte riktigt lika hårt på cardiodelarna, utan började med 40 min powerwalk istället och fortsatte sedan med all styrka på en gång. Funkade lika bra tyckte jag, dock var det jobbigare idag - träningsvärken i rumpa och ljumskar gjorde sig rätt bra påmind!
 
Var dessutom första dagen jag tränade själv utan Carro och det kändes lite konstigt att inte ha någon att titta på mittemot när man gjorde övningarna. Ingen som var där och peppade en och inte heller någon som man kunde gnälla med ihop åt allt det jobbiga. Är så mycket roligare att träna ihop tycker jag, i alla fall i det här fallet. Handlar det om löpträning springer jag mycket hellre själv så jag inte riktigt orkar med att prata samtidigt som jag springer plus att jag fortfarande är fast i det här att det är lite pinsamt att flåsa när man börjar bli trött. Kanske växer ifrån det någon gång, tvivlar på det men den som lever får se!
 
 
Mina nya leksaker :)
Fan fan fan! Jag hade lite ont i halsen igår eftermiddag men det var inte så farligt så jag tränade ändå. Kanske inte skulle ha gjort det, jag vet inte, men har sovit riktigt dåligt inatt då jag har vaknat flera gånger p.g.a. att jag haft ont i halsen. Hade ont nu när jag vaknade imorse, jippie, vad roligt... Hoppas verkligen att det släpper under dagen så jag kan träna ikväll! Annars kommer det ju förstöras helt det här med träningen. Suck. Jag är riktigt irriterad på detta men jag håller hoppet uppe att jag kan köra ikväll. Annars får jag väl bara lyfta lite vikter hemma eller nåt som inte är så ansträngande..!
Idag var helt klart jobbigast hittills. Det börjar kännas i musklerna nu att man har tagit ut sig ordentligt tre dagar i rad. Det som var mest synd var att jag inte orkade springa alla 10 minuter i sträck på löpbandet (cardio nr 2), så körde tuffa intervaller istället. Kändes otroligt mycket det också och huvudsaken är väl att man rör på sig högpuls-tempo, vilket jag definitivt gjorde! Är dock lite besviken på mig själv att jag inte lyckades pusha mig själv, tror att jag hade behövt ha någon som stod bredvid mig och skrek på mig. Men men, jag gjorde ju som sagt någonting riktigt jobbigt och det tycker jag är en liten bragd i sig!
Vi var på Sats Medborgarplatsen, tvivlar på att jag kommer gå tillbaka dit när det är "rusningstid", alltså runt 18-snåret. Det var så mycket folk så luften vid löpbandet blev riktigt dålig. Kanske därför jag hade problem med löpningen idag?
 
Samma program idag som dag 1 och dag 2 så imorgon hoppas jag verkligen på lite nya övningar. Det är förstås superbra att ha lärt sig övningarna nu så man inte behöver stanna lika mycket mellan för att läsa vad som ska göras, men liiite mer variation skadar ju inte. Så håll tummarna :)
 
 
Just det, jag mår mycket mycket bättre idag! Inget illamående alls. Var nog kroppen som försökte ställa om sig till min nya livsstil bara..!
Idag kommer förmodligen vara den tyngsta dagen hittills, i alla fall om det blir som jag känner nu...
 
Har ingen träningsvärk än (konstigt?) mer än att det känns lite i triceps. Kanske är mer väldtränad än jag tror? För det har ingenting att göra med att jag inte skulle ta i tillräckligt när jag tränar för det gör jag verkligen, är helt slut efter passen varje gång. Men... igårkväll när jag kom hem mådde jag illa och hade ont i huvudet, visste inte vad det berodde på alls, det enda jag kunde tänka mig var att kroppen var utmattad och försökte anpassa sig efter min nya livsstil. Annars vette tusan vad det kan ha varit. Imorse när jag vaknde så mådde jag inte illa men var långt ifrån hungrig. Trots det var jag ju tvungen att trycka i mig frukost. Så nu sitter jag här och mår lite illa igen.
 
Är det verkligen såhär det ska vara? Ska jag behöva trycka i mig mat för att jag måste få i mig rätt kalorimängd och sedan sitta ett tag och må illa? Hoppas att det bara är nu i början som det är så och att kroppen vänjer sig illa kvickt! Ibland är jag rädd att jag ska kunna äta för mycket, om det ens är möjligt? Som att kroppen skulle "kasta ur sig" maten igen på något sätt. Äh, så ska jag inte tänka. Från och med nu blir det positiva tankar!
Dags att summera första träningen!
 
Gick faktiskt riktigt bra, utöver förväntan. Vet inte om jag tog i för mycket, det lär jag märka imorgon. Men känns som att träningspassen är upplagda rätt bra för att vi ska orka göra det varje dag. Värsta var helt klart plankan 2 x 45 sekunder. Låter lätt som en plätt men när man redan har gjort en del saker innan och sedan ska ta sig an den, det är då man märker att man verkligen lever! Mina armar skakade redan efter 20 sekunder, hur bra tränad är jag på en skala..?
När det kommer till styrkeövningarna ska man göra dem 2 x 15, och det är lagom nog med tanke på att man gör en del övningar.
 
Men en stor klapp på axeln till både mig och Carro för att vi genomförde allting till punkt och pricka utan undantag. Imorgon kör vi igen, får se ifall det är några nya övningar då!
 
Cardio 10 min (körde löpband)
 
Pull over
Knäböj
Statisk planka
 
Cardio 10 min (körde crosstrainer)
 
Lateral raise
Höftlyft
Reversed crunch
 
Triceps press
Bred knäböj
Crunch
 
Det blir alltså en hel del träning! Men det är kuuuul!!!!
 
Fotade ingenting på träningen så tog en bild från World of Shape's hemsida
Äntligen har vi dragit igång - Fitnessfighten! Kommer bli så kul att se hur det går för oss, hur mycket vi ändrar oss :) 30 dagar går nog rätt så fort, hoppas jag i alla fall.
Det som kommer bli garanterat den svåraste delen (i alla fall till en början) är maten. Åt ungefär samma frukost imorse som jag brukar men lite större mängd och jag blev så mätt att jag nästan kände att jag behövde spy. Kanske hade en dålig morgon bara men orkar inte ha det så varje morgon. Efter tre timmar var det dags för första mellanmålet och då var jag inte ens hungrig men bara att trycka i sig. Tyvärr behövde jag rucka lite på lunchen så den blev en timme senare än planerat. Är hur mätt som helst nu och jag åt klart för en halvtimme sen. Oj, oj, oj, mycket mat blir det! Kommer nog kännas bättre när jag har kommit igång med själva träningen också.
 
Om en timme drar jag till Sickla för att möta Carro och köra vårt första Fitnessfighten-pass, önska oss lycka till! Glöm inte heller att spana in vår gemensamma blogg nu under den här månaden, klicka här :)
 
 
Min fina matvåg som jag köpte igår :)
 
Första lunchen - ser ni hur mycket mat det är? Hela tallriken full!