Nu kan vi absolut kalla oss för drinkdrottningarna, eller vad säger du Fanny? ;) Vi är i alla fall bäst på att göra alla tjejers favorit - Strawberry Daiquiri! Riktigt bra blev det, men kanske inte så svårt när man har bartendern framför som talar om måtten. Men ssscchhhh, det säger vi inget om, vi gjorde allt helt själva - okej?!
Riktigt kul eftermiddag/kväll och god mat bjöds det också på. Även en liten mysig goodiebag fick vi med oss hem efteråt. Hoppas att Smiling Faces tänker ha fler event snart och att man blir inbjuden, kommer absolut inte tacka nej. Vilket underbart gäng, så glada och positiva hela bunten!

Tack Fanny för att du var med, you're the greatest :)


Första glaset rosé


Kavajen på - of course!


En förväntansfull skara på ca 25 personer


Bartendern inleder med lite fakta om de tre drinkarna vi ska göra




Det är viktigt att skaka ordentligt!


Strawberry Daiquiri, Elderflower Collins, Kir Imperial - bra drinkar till sommaren


In action


Ser goda ut va?! Våra mästerverk :)






Hetast i stan!


God mat bjöds det också på

Snart är den här jobbdagen över, "bara" 3 timmar kvar, sedan kan jag gå hem och glömma den. Ska bli skönt.

Skönare är att jag och Fanny ska på sommarevent hos Smiling Faces, grymt kul! Blev inbjudan via jobbet och valde att ta med mig Svärmorsdrömmen ikväll. Det blir sommarbuffé och drinkskola och troligtvis en del minglande då det är många andra företag på plats. Ser fram emot det :)

Så jäkla starkt jobbat tjejer, vi är bäst! Alla under 30 minuter, hur bra är inte det? :)
Jag är framför allt väldigt stolt över mig själv, jag som hatar att springa/löpträna/tävla stafett osv, jag sprang på 27.16 och det är över förväntan! Trodde inte jag skulle komma under halvtimmen men det gjorde jag. Stor klapp på axeln till mig!!! Att vi hade en supermysig picknick efteråt på fältet var världens största bonus i det läget!

Var däremot heeeelt slut när jag kom hem igår vid 22-snåret. Inte bara p.g.a. själva loppet utan vägen hem var det värsta. 18 000 galna kvinnor som ska på samma tunnelbana, ni hör ju själva att det bara kan sluta i katastrof! Alltså bestämde vi oss för att gå istället, så vi gick till Odenplan från Universitetet, en liten promenad på ca 45 minuter eller vad det tog. Skönt trots allt då vi fick upp värmen, inte behövde trängas med alla på tunnelbanan plus att vi fick gå och snacka av oss om allt möjligt och samtidigt gratulera varandra till en bra insats.

Trots min fasa över loppet så kommer jag troligtvis göra om det nästa år igen, eller antagligen gör vi om det allihopa så blir det som en liten årlig grej att se fram emot. Kul kul!
Jag, min dumma nöt, glömde såklart i allt virrvarr att fota och har därför inte en endaste bild att bjuda på. Eller, jo, den bilden som Frida tog på oss (tyvärr kom hon själv inte med på kortet men hon var snygg ändå, ba' så ni vet!).

Tack för en kul eftermiddag/kväll tjejer!


Självklart var jag tvungen att prata när kortet togs, därför ser jag lite halvknasig ut!
Nedräkningen har börjat på allvar. Jag är mer nervös än någonsin. Bara larvigt, det är ju ingen tävling, bara en kul grej med tjejerna. Problemet är att jag alltid blir nervös inför sådant här. Kan vara en liten löptur hemma på egen hand men ändå börjar magen oroa sig. Förstår inte, hjälp mig! Ser ändå fram emot det på något konstigt sätt, ska bli roligt att ha tagit sig igenom det utan problem - vilket är min förhoppning.

Kom igen tjejer, let's do this!

...måste ju bara vara glass! ÄLSKA!!!

Idag känns det verkligen som att sommaren har varit här. Helt fantastiskt med klarblå himmel ända från det att solen gick upp tills solnedgången. Myspys, jag har varit grymt nöjd med denna dag :)

Firade lilla Teddis med en pizza-picknick på berget bakom oss med finfin utsikt över Karlbergs slott tillsammans med Bobby och Sofia. God pizza, brownie, Moët och bästa folket - veckan kunde inte slutat på ett bättre sätt!









Så har vi gått och vunnit Eurovision - igen. Äntligen! 12 år är en väldigt lång tid men tillslut så föll alla bitar på rätt plats och vi vann. Shit, det är stort, och framför allt med den här låten. Så fantastiskt bra, helt unik, grymt är rätt ord! Tog poäng av alla länder, förutom Italien. Illa, hoppas de känner sig utanför idag. Rätt åt dem. Men jäklar vad kul vi ska ha nästa år, då ska vi vara där på plats och se när vi vinner igen ;)
Tack Loreen, du är underbar!

Idag är det dessutom inte bara en underbar dag p.g.a. vinsten, utan det är även mitt lilla hjärtas födelsedag! Grattis Ted, 25 år, bara en fjärdedel till döden med andra ord ;) Skämt åsido, jag hoppas du får en fantastiskt bra dag!!!

Kan vara årets kanske finaste dag hittillls idag och självklart åkte favorit-jeansshortsen på dagen till ära. Grym feeling! Då är det bara att försöka skaffa sig en bränna till detta så är det perfekt!

Hittade precis lite fina foton på Teds fotbollslag, trevliga typer det där. Men hur snygga är dem inte? ;)





Bobbyyyy!!


Och min lilla fining, love you!

Jag fullkomligt älskar dessa byxor! Köpte de på H&M för 2 månader sedan men har inte varit riktigt läge förns nu att använda dem, men nu så - nu är det ju bra väder!! Wohoooo!!



Har precis sagt hejdå till Fanny som var över för att hålla mig sällskap i min ensamhet! Skämt åsido ;) Var så kul att träffa henne igen, blir alldeles för sällan. Illa, skärpning på oss båda!
Var i alla fall supermysigt, förutom att jag mer eller mindre förstörde middagen då jag egentligen skulle gjort tacogratäng men glömt köpa philadelphiaost så fick helt enkelt bli vanlig nachotallrik. Men det smakade bra trots allt så någonting rätt gjorde jag ju ;) Vi rörde dessutom ihop en grym efterrätt, med betoning på grym! Kesella citrus, krossade digestivekex och blåbär. Yummie! Halvläskigt att vi hittade ett blåbär i asken som var extremt stort, herregud, har aldrig sett ett så stort blåbär! Minst en centimeter i diameter, var tvungen att föreviga detta på bild för ingen skulle nog tro mig annars..
Efter det var det maaaassa skitsnack framför Eurovision där vi äntligen fick se Loreen klara sig vidare till finalen på lördag. Som om det skulle finnas något annat än final för oss? Hon är ju grym, hon levererar! GO SWEEEEDEEEN!!!

Nähäpp, dags att sova lite så jag orkar med morgondagen. Skönt att det är fredag, måste vara skönaste dagen av alla vardagar - närmast helgen alltså ;)




Mmmm, nachos!


Det muterade blåbäret t.v. jämfört med ett normalstort blåbär t.h.

Ibland är det bra att ha möten med leverantörer - framför allt när man får små goodiebags! Kaffe dricker jag däremot inte så det ska jag ge till någon vänlig själ men resten vill jag ha för mig själv ;)






Imorse åkte Ted med jobbet till Danmark och lämnade stackars mig ensam hemma, buhuu! Hur ska jag kunna överleva nu? Skämt åsido, klart att jag gör. Jag är en stor tjej som kan ta hand om mig själv, även fast det är lite halvläskigt att sova ensam faktiskt. Men ikväll ska jag för första gången träna på Friskis Lindhagen (pinsamt att jag inte har gått dit tidigare då det ligger 5 minuter ifrån mig!), och sedan tänkte jag sysselsätta mig med att stryka gårdagens tvätthög. Har en känsla av att det kommer ta ett tag...

Känner ni att ni vill underhålla mig på annat sätt så slå en pling och snacka lite skit eller kom över på en kopp kaffe! Ja, jag har kaffe hemma trots att jag inte dricker det ;)
Mycket bra idé att ta med ett par shorts att ha på lunchen, starkt jobbat av mig!
Kanske lyckas få till lite färg på mina bleka ben :)

Precis hemkommen från en mysig middag med mamma och syrrorna. Började med en liten fördrink på Friday's och fortsatte sedan mot restaurang London. Bra mat, bra priser, bra service - ja, ni hör ju själva att det bara kunde sluta lyckat.
Dessutom är det fantastiskt kul att komma hem och kolla igenom bilderna jag tog och upptäcka en del ego-pics av båda mina systrar. Då får man helt enkelt skylla sig själv om det råkar läggas upp här ;)


















Grillad laxfjäril med kokt potatis, spenat och hollandaisesås


Filé Oscar med pommes frites och bearnaisesås


Entrécôte med pommes frites och rödvinssås


Kycklingfilé med stekt potatis och tzatziki

Har en känsla av att det kommer bli många, måååånga fler efter detta då sommaren närmar sig med små steg. Igår var en sådan perfekt dag så vi var helt enkelt tvungna att åka till Kungsan och ta en glass. Myspys!






Vi var ju inte ensamma om vi säger så... ;)


Ikväll ska vi alla syskon bjuda mamma på restaurang då hon fick det i födelsedagspresent. Hon fick även ett biobesök men det tar vi en annan gång helt enkelt :)

"Varför inte?", tänkte vi, och så begav vi oss till Ica Maxi och inhandlade både lite av det ena och det tredje till en brunchdate med Bobby och Sofia.
Ost, kex, frallor, köttbullar, prinskorv, gurka, tomat, ananas, kiwi, vindruvor, massa olika pålägg till brödet, juice, yoghurt och en hel del mer. Dessutom bakade jag scones - mums!

Lyckad start på den här söndags-torsdagen :)

Måste bara säga att jag är grymt nöjd med Fantastiska Fötter som jag var hos imorse och fick min fotvård. Kan starkt rekommendera det stället! Ligger i Västertorp så tar ett litet tag att åka dit men inte överdrivet lång tid. Yvonne, som hon hette, var hur trevlig och pratglad som helst och gav massa små tips att tänka på. Hon var även riktigt glad att jag äntligen hade tagit mig tid att komma till henne för "det är ett under att jag inte har ont av mina förhårdnader!!". Tur att man gick dit och fick ordning på skiten då :)

Nu är det bara 15 min kvar av den här arbetsdagen, sedan drar jag hem snabbt som tusan och inväntar lite finbesök av mina fina tjejer, och sedan drar vi vidare till O'Learys, grymt att hitta på något så kul på en tisdag!

Förresten, fick ett riktigt roligt kort av Kajsa förut, vet inte varifrån hon har fått det men sjukt kul!

Ska alldeles strax bege mig till Fantastiska Fötter och få medicinsk fotvård. Helt underbart ska det bli! Eller, jag hoppas det i alla fall. Är lite rädd att det är någonting som kommer göra ont men då får jag helt enkelt bita ihop. Hatar mina fötter och det är på tiden att de får lite omhändertagande. Så då passar ju den här Groupon-dealen toppenbra. Wish me luck!

Roligare kan man förstås ha en måndagskväll men att sysselsätta sig är väl alltid bra :)

Precis hemkommen efter en liten söndagsmysfika med Cicci på Espresso House på Birger Jarlsgatan. Alltid lika kul att träffa henne, blir alldeles för sällan. Men trots det så är det precis som om vi inte har varit ifrån varandra mer än någon dag varje gång vi ses. Blir väl lätt så om man har känt varandra i snart 24 år :)
Söndagkvällar är förresten egentligen bästa tiden att hitta på saker eftersom ångesten över att veckan snart är slut börjar infinna sig just då.

Det har helt enkelt hänt alldeles för mycket i helgen eftersom jag inte har hunnit med en endaste lite uppdatering i bloggen. Det här är första gången sedan i fredags eftermiddag som jag överhuvudtaget rör en dator. Eller nej, vänta nu lite, jag rörde faktiskt en dator i lördags då jag ÄNTLIGEN köpte min efterlängtade, fina, underbara, rosa Samsung-dator! Nu är den här, lycka!!!


Fin va? :)


I alla fall, det har varit en superhelg helt enkelt. Mina vänner är så underbara, älskar er allihop! Tänk så kul vi kommer ha i många, många år framöver, längtar hela tiden till allt skoj vi kommer hitta på :)

Fredagen bjöd på UB40 i regn på Gröna Lund, men inte klagade vi för det inte. Saras regnkläder peppade oss allihopa att stå kvar ute i regnet och lyssna/titta på reggaemusiken framme på stora scenen. Mycket mysigt! Innan dess hann vi dessutom få i oss god middag och några öl/cider (cola för Sophie som gick på alvedon p.g.a. feber, starkt jobbat att du kom ändå!) samt spela lite spel. Tror inte jag lyckades vinna något men kom aldrig sist och det känner jag är en liten bragd i sig :) Efteråt åkte vi PopExpressen och Insane, man märker att man har blivit lite äldre då huvudet inte slutade snurra på en gång efter åkturen utan det satt i en stund (eller var det alkoholens fel..?). Nåja, en riktigt kul kväll med finaste gänget på Grönan!


















Efter det drog jag vidare till SeaSide, en av båtarna längs med Södermälarstrand, där Sickla hade lagfest. Roliga grabbar det där! Framför allt kul när man börjar lära känna en del ordentligt nu och vågar snacka med i deras "rumsrena" konversationer (ja, killar är killar helt enkelt!).










Det var fredagen det :)

Igår (lördag) var jag som sagt först och köpte dator och lite annat smått och gott i Sickla Köpkvarter med Ted. Sedan hem en sväng till mamma & co och titta på damhandbollsfinalen Sävehof-Lugi som Sävehof enkelt lekte hem. Vet inte vad slutresultatet blev men en förkrossande seger med minst 12-13 bollar, helt stört..!
Därifrån vidare till Skurustugan och kära Tinas 50-årsfest. Massa "gamlingar" (och då menar jag säkert 50-60 personer) och vi lite mindre då, ungdomar är väl ett passande ord ;) Kvällen bjöd på en skön blandning av myyyycket mat, sång, lite svängom på dansgolvet, roliga diskussioner och många skratt. Vänta bara tills det är vår tur att fylla 50, shit vilket jätteparty det kommer bli då!!




Det här är efter att alla redan har ätit klart!!















Dagens jobb-outift;




Sedan blir det till att byta kläder inför årets första besök på Grönan - tjohooo! UB40 ska spela, är egentligen inte riktigt min stil men de har gjort en hel del riktigt bra låtar och reggae är sådär mysigt, framför allt när man är några tillsammans. Därför drar jag, Linn, Sara, Maria, Sophie, Johann och Jocke (ev Elin?) dit och myser! Härliga fredag!!
...så är jag frisk igen, japp det stämmer! Måste ha varit någon 24-timmarsbacill eller liknande för jag mådde bra igen igår eftermiddag så var på jobbet idag. Självklart råkade jag ut för en sjukt trist och seg dag men att tjäna pengar klagar väl ingen över ;)
Någonting som är positivt med att vara sjuk är att man inte kan ägna sig så mycket åt annat än att titta på TV eller sitta vid datorn. Bestämde mig för att slå på min gamla dator som bara står och samlar damm och titta ifall det fanns något roligt. Naturligtvis lyckades jag rota fram ett gammalt skolarbete som jag, Sara, Maria och Mathilda gjorde i åk 2 på gymnasiet, så sjukt kul, skrattade högt för mig själv! Kanske för internt men kul att dela med sig av.

Uppgiften var att i små grupper komma på sin egen anledning och lösning till Palme-mordet, redovisa detta och sedan ha debatt och försvara sin ståndpunkt. Vi hittade på att det var Lisbeth Palme som hade lejt Christer Pettersson eftersom hon var ute efter Olofs pengar. Var riktigt kul att gå omkring i stan och spela in detta (eller ja, kameran lyckades inte få med ljud så bra så vi tog stillbilder istället) och sedan efteråt få folk att skratta åt det. Riktigt roligt minne, tack flickor :)


Christer Pettersson får samtal från Lisbeth Palme att bion är slut och de är påväg därifrån


Lisbeth och Olof Palme kommer ut från biografen


Här bestämmer sig paret för att gå över gatan


Christer Pettersson står och lurar bakom ett hörn


Här är Palmes sista sekund i livet




För att ingen ska misstro Lisbeth måste hon spela ledsen


Christer Pettersson springer snabbt ifrån platsen


Efteråt möts Lisbeth Palme och Christer Pettersson för att samtala...


...och självklart ska Pettersson få belöning


Hur grymma var vi inte?!
Mathilda som Olof Palme
Ellen som Lisbeth Palme
Maria som Christer Pettersson
Sara som kameraman
Vaknar upp till årets kanske finaste dag och då ska jag självklart vara hemma sjuk! Ibland är livet orättvist. Fy för feber. Börjar må bättre nu men igårkväll, oj oj vad dåligt jag mådde. Håller nu alla tummar jag har att jag blir bättre!!

Riktigt kul tjejkväll hos Sabrina igår kväll. Ni är alla så himla mysiga och gulliga :) Orkade däremot inte följa med ut efteråt, var alldeles för trött. Såhär i efterhand ångrar jag att jag inte tog mig ork att följa med men jag fick sova länge istället och det kan vara värt det trots allt..! Nästa gång ska jag försöka att sätta tröttheten åt sidan, sådant får komma senare när jag är gammal.

Har precis kommit hem från Kista Galleria där jag ääääntligen lyckades hitta den svarta långklänningen jag har letat efter! Det är svårt att hitta XS nu för tiden när alla, och då menar jag verkligen ALLA, handlar på H&M under sommarhalvåret, framför allt i H&M-butikerna i stan. Därför är det skönt att ha så nära till både stan och Kista så man kan välja lite. Hittade dessutom en riktigt söt mintgrön klänning och lyckan blev ÄNNU större p.g.a. detta. Så hittills har dagen börjat bra, håller tummarna att den fortsätter så :)

Lyckades inte få till några bra foton på klänningarna men det kommer nog någongång med tiden då jag kommer använda dem och på så vis kanske lyckas fastna på bild ;)



Vem sa att träningsvärk är någonting positivt? Idag är det inte det, mina armar är som spaghetti, vilket jag inte riktigt uppskattar då det blir svårare att göra saker på jobbet. Men grymt bra genomkörare igårkväll om man ska se någonting positivt. Bra att vi orkade ta tag i oss själva och gå till boxpasset.

En stor klapp på axeln till mig och Linn!

Bättre sent än aldrig :)


4 olika sorters rosé


Tove och Carro


Benny (grillmästare nr 1)


Ronny (grillmästare nr 2)


Ronny och Linn


Tove och Robin


Mina hamburgare var tydligen "b-kvalitet" och gick därför sönder på grillen :/


Linn bjöd på melon - mums!


Linn


Lotta och Carro


Fina tjejer
Ja, eller, jag hoppas ju det förstås. Vågar inte tro det till 100% riktigt än men det är skönt att kunna byta till lite somriga kläder på jobbet :)

Jag vill tacka mina underbara föräldrar som hjälpte mig igår med att sätta ihop min nya cykel, hade aldrig klarat det själv. Ni är bäst! Självklart vill jag också tacka Ted som tog sig tid/ork att cykla hem med mig. Tog ganska precis 1,5 h att cykla från Lännersta till Stadshagen så hade varit extremt tråkigt att cykla själv! Men mysig kvällsaktivitet i alla fall :)




Älskade Stockholm!