Äntligen fick jag tummen ur röven och lyckades ladda in bilderna i datorn. Voila!

Mia och Delsin, en av Saras söta kissar


Thaimat - mums!





Med andra ord - klassikern








Sara bjöd på hemmagjord daimglass med färska bär





Hugo Boss' myshörna





Med Vilda Gester - Carro/precis klarat ett ord


Med Vilda Gester - Mia/curling


Med Vilda Gester - Sara/bäver


Med Vilda Gester - jag/kylskåp


Med Vilda Gester - Sophie/jojo?








Finaste tjejerna ever - love you guys!

Igår (söndag) var det dags för mamma-firande! Då vi inte hann med det förra helgen när hon egentligen fyllde år fick det bli igår helt enkelt. Kajsa och Marcus bakade jordgubbstårta och pappa hade köpt en "champagne-choklad-glasstårta" vilket verkligen uppskattades, framför allt av mig som inte äter tårta. Ja, jag vet, jag är lite udda!

Dessutom lyckades vi ÄNTLIGEN införskaffa en cykel till mig, tjohooo, lycka! Humöret och orken klarade inte av att montera den så det får bli en annan dag, troligtvis idag eller imorgon. Sen blir det att cykla till jobbet varje dag, ska bli så skönt. Har längtat efter detta då jag ser cyklister i stan hela tiden och blir rätt avis. Men snart så! Det var faktiskt inte bara jag som drog nytta av cykelinköpet - Frida tyckte det var roligt att leka med kartongen ;)











Vi bjöd över Bobby och Sofia på lite frukost såhär på lördagmorgonen. Mycket mysigt, och gott dessutom! Nybakta "bullar" (ja, i Skåne säger man bullar till frallor!), oboy, ägg och lite annat smått och gott. En perfekt start på helgen!

Hade för övrigt superkul kväll med finaste tjejerna igår, kommer mer om det senare.

Nu är det dags för en liten promenad till Sundbybergs IP där Kajsa faktiskt ska spela fotboll! Linnéas tjat lönade sig alltså tillslut :) Lycka till tjejer!


Det sägs ju att man ska vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Det kan jag garanterat säga att jag alldeles nyss var. Tog en liten promenad på lunchen och tänkte gå in och kika lite hur det är i nya gallerian Mood som ligger ett stenkast härifrån (korsningen Norrlandsgatan/Mäster Samuelsgatan). Min enda kommentar är "wow!". Så fint och fräscht och stooort! Tre våningar fyllda med restauranger och affärer. Dessvärre är det inte affärer i min prisklass men om jag vill fönstershoppa igen kommer jag definitivt gå dit igen.

Tillbaka till det här att vara på rätt plats vid rätt tillfälle... Jag var på andra våningen och närmade mig en av restaurangerna för att se vad det fanns för utbud när jag får syn på en kille som står vid innergården och håller upp sin iPhone som en filmkamera. Nyfiken som jag är smyger jag naturligtvis närmare för att se vad som händer men ser absolut ingenting mer än människorna som sitter vid sina bord. Då börjar helt plötsligt musik spelas i högtalarna, en remix av Nancy Sinatras gamla klassiker He shot me down bang bang, och så öppnas två dörrar till två små lusthus. Ut kommer tio tjejer klädda i färgglada kläder som börjar shaka gärnet till låten. Rätt häftigt, även om det nog var lite reklam för någon av affärerna i gallerian. Men kul att se och hann dessutom fota innan de slutade :)





De här gullungarna spenderade jag gårkvällen med. Blir alltid lika glad av att träffa Carro och nu när Tilda finns med i bilden så blir det ju en extra kick helt enkelt! Speciellt glad blir man förstås när de kliver innanför dörren och Tilda har på sig den här sjuuuukt fina tjocktröjan! Var tvungen att fotografera detta magiska ögonblick (innan tröjan åkte av). Me so happy :)


Ibland har det gått bra på jobbet och det måste självklart firas med en liten mysig fikastund i köket! Fruktsallad, glass och nötter - mums!





Tanken var att jag egentligen bara skulle ha en ny deodorant och hårborste. Men sen när jag väl kom in i Gallerian och gick bort till H&M såg jag MediaMarkt i hörnet och skylten liksom ropade efter mig; "Eeeelleeeen, kooooom, vi har saker till diiiiig!". Var helt enkelt tvungen att gå in och se efter ifall Glee säsong 2 hade sänkts i pris och till min stora lycka så var det så! Självklart passerade jag reade filmer på vägen fram till DVD-serierna och såg Spiderman 1-3 för 49 kr styck. Som taget! Tycker om de filmerna och var länge sedan jag såg dem så var inte så mycket snack om saken.

För att summera blev det en rätt dyr lunch med tanke på att jag hade matlåda med mig idag... ;)


Ibland är det bra att gå in på Rabble och titta för då kan man upptäcka något som passar perfekt. Som t.ex. idag; jag hade ingen lunch med mig och visste inte vad jag skulle äta och vad hittar jag då? Jo, pastarätt till reducerat pris på Italienska Pastahuset som ligger ett stenkast från kontoret. Tipptopp! Gott var det också, tog Pasta Bistecca (fläskfilé, kantareller och soltorkade tomater) .Rekommenderar starkt alla som inte har skaffat Rabble-appen än att göra det. Dooo iiiit!!!


Godmorgon godmorgon! Dags för ännu en härlig arbetsvecka! Är lite överdrivet positiv nu på morgonkvisten men det är väl bra att vara det någon gång också :)

I lördags glömde jag hela min hjärna någonstans så tog inte ett enda kort. Kan alltså inte beskriva i bilder hur rolig kvällen var, men tro mig - den var grym! Blev rätt tidigt, åkte hem redan vid 01.30 men det blir väl så när en av de bästa drog redan timmen innan mig (pik till dig Fanny..!). Var riktigt kul att träffa alla människor på GIH igen, och framför allt kul var det när många sa "Nämen Ellen, så kul att se dig!!!", då blir jag varm i hjärtat :)
Började dagen med att se Skurus A-flickor tyvärr förlora i kvartsfinalen mot GT Söder. Inledde med en bra första halvlek men sedan tog det stopp, motståndarna var för bra. Shit happens, bättre lycka nästa gång!

Efter matchen fick jag trevligt sällskap via Frida som hängde med mig en liten sväng till Forum. Behövde leta efter lite kläder att ha på mig ikväll (fest på GIH) så var på jakt efter ett par byxor jag har spanat in och de fanns i rätt storlek så lyckan är stor just nu! Fick även med mig ett linne i typ "skrikorange" färg. Låter kanske inte så vackert men det var fint på :) Bilder kommer troligtvis senare...
Det känns som att jag borde komma ihåg att fota ikväll men man kan aldrig veta! Ska i alla fall bli otroligt roligt ikväll. Börjar hemma hos Bogren i Sjöstaden, ska bli så kul att träffa lite gamla klasskompisar från den korta tiden på GIH. Efter det ska vi bege oss till GIH för den årliga Dammiddagen. Kul kul kul!!!

Bra lunch :)



"Jag tar en egopic och så kan du använda den sen!"

Är man en handbollstokig familj så firar man självklart födelsedagen på plats i andra hemmet - Nacka Bollhall. Yngsta syster spelade åttondel i DM och vi var förstås på plats, trots att det var mammas stora dag. De vann i alla fall med fem bollar tillslut så då blir det fortsatt spel imorgon - även då kommer vi vara på plats, of course! 10.15 i Sköndalshallen, kom och joina!





Ted var också med men ville inte vara med på bild - BUUUU!!!

Nej, idag kunde jag inte låta bli. Vädret fick helt enkelt bestämma. Donken låg nära och bra så jag kunde springa lite för att inte behöva bli överdrivet dränkt av regnet, plus att är det fredag så är det! Då får man unna sig lite grann tycker jag. För att unna mig lite extra tog jag en jordgubbsmilkshake till, hur gott är inte det?! :)

Idag är ingen vanlig dag för det är mammas födelsedag, hurra hurra hurraaaaaa!!!!

Stort grattis på födelsedagen kära mamma, du är bäst!
Jag älskar dig <3

Min dag har bestått av att fixa iordning inför seminariet som vi hade nu på kvällskvisten. Floppade lite får man kanske säga då vi hade bjudit in 300 personer och bara 9 stycken dök upp. Men men, klagar verkligen inte för det betydde mer mat och vin över till oss som slet hela dagen :)












Tunnbrödsstubbar med gravad lax och färskost, västerbottenostpaj med syltade kantareller, snittar med skagenröra och pepparrot samt snittar med lingonröra och något mer som jag inte minns..!



Jag var lite för ivrig så tog en tugga innan jag kom på att jag ville fota :)

Nej, inget vettigt att skriva idag heller, undrar varför jag ens skriver detta? Mitt liv måste vara riktigt, riktigt tråkigt och händelselöst just nu! Förutom att det är suuuuuuuupermycket på jobbet förstås. Hinner knappt andas vissa stunder. Idag är dessutom en SÅDAN DAG, ni vet när allt inte riktigt vill som man själv vill. Glömmer bort saker, gör fel, säger fel - ja, you name it.

En liten klapp på axeln till mig själv ändå för att jag har klarat mig levande ur denna dag :)


Ååååh nej, jag glömde ju berätta om i söndags! Hade häcken full men hann på något mirakulöst sätt ändå med en träningsdate med finaste Fanny.
På eftermiddagen/kvällen var jag och Ted hos Sara och Fontan på spelkväll och pizza. Hur kul som helst, borde göras oftare! Charader, Rappakalja och Draw (typ Pictionary) hann vi med MEN glömde såklart att fota. Har inte riktigt fått in det där tänket än att det kan vara bra att ha kameran med sig och när man har det i sådant fall ha den framme på bordet. Reminder!!!
För övrigt så har de väääärldens sötaste lilla kisse - Charlie! Så liten och gullig och gosig och allting! Tur jag inte kände av min kattallergi någonting, då hade jag gråtit floder.



Bild lånad av Fontan
Har precis sagt hejdå till familjen (minus Kajsa) som var på besök och middag. Ett stort plus i kanten till mig som lyckades riktigt riktigt bra med maten, fortfarande helt i chock, vad hände liksom?! Men gott blev det, känns som att jag kanske får tillåtelse av Ted att laga mat lite oftare efter detta. You never know!

Tilläggas ska att Sickla vann sin seriepremiär, tjohooo!!! Grattis killar, det är ni värda! 3-1 blev slutresultatet, speglade matchen rätt bra tycker jag. Bra start på säsongen, kul :)
Något som däremot INTE var kul var idiotjäkeln som var lagkapten i motståndarlaget, han höll på att döda oss! Med oss menar jag inte Sickla utan mig, pappa, mamma och Frida som stod vid sidan om. Bollen rullade ut över sidlinjen ca 2 meter ifrån oss och då tar han i allt vad han orkar och skjuter bort bollen ännu längre bort, någon millimeter från huvudet på pappa. Herregud, vilken jubelidiot! Skrek och svor åt honom men han bara vände på klacken och gick. Vad tänker man med när man gör så? Jäkla fågelskrämma, enda jag har att säga.

Bästa hejarklacken



In action



Finisar



Nej usch vad dålig jag har varit senaste dagarna på att blogga! Skäms på mig.. Men det blir lätt så när jag inte har någonting vettigt att skriva, och let's face it - det är ju inte varje dag det händer något spännande i mitt liv som är värt att berätta om.

Nåja..! Då vi har införskaffat nya spel så måste de ju invigas så därför bjöd vi över Bobby och Sofia igårkväll och det resulterade i många skratt, galna charader och en riktigt rolig kväll! Med vilda gester, Lika par leka bäst samt Monopol var de spel vi körde och jag mitt dumma nöt glömde fota under de första spelen så fick bara med bilder från Monopol, troligtvis det spel där det hände minst. En lite roligare variant på spelet dock med kort istället för cash, och en liten dosa där man för över pengar till banken och till varandra istället. Ted var helnöjd, och vi kunde bara skratta med (åt?) honom :)






Då Teds seriepremiär lägligt nog äger rum på Stadshagens IP bjöd han in alla i laget hem till oss för lite taggning och takniksnack innan matchen som börjar om 45 minuter (tesosteronvarning!). SJÄLVKLART kommer jag vara där, trots snön som lägligt nog har valt att joina oss idag. Suck. Men det är bara att klä sig varmt helt enkelt så ska jag nog överleva! Sen kommer även familjen och tittar lite och så bjuder vi dem på middag efteråt. Alltså en mycket trevlig kväll att se fram emot :)

HEJA SICKLA!!!
Sista dagen innan vi tar vårt pick och pack och återvänder till Stockholm. Lite trist att veckan har gått så fort, men samtidigt kan det vara skönt att komma tillbaka till verkligheten och inte bara leva i den fantasibubblan jag har levt i nu senaste dagarna. Längtar redan till sommaren då jag åker ner till vackra Skåne igen, och då hoppas jag att vädergudarna är på min sida! Oj, oj, så trist väder det har varit. Regn och grått hela tiden förutom en dag då vi faktiskt fick se solens strålar kämpa sig igenom molnen, då kändes det verkligen som vår.

Då vi har varit i Helsinborg två (eller är det tre?) gånger redan den här veckan kände vi att vi ville åka någon annanstans idag och då blev valet Halmstad. Mysig stad, ytterst lite folk ute på stan, men kan tänka mig att det är mer välbesökt under sommartid. Lär nog bli en liten visit hit igen. God mat, shopping och mysiga promenader har hela dagen bestått av, mycket nöjd liten tjej!


Min älskling



Oxfiléspett med stekt potatis och hemmagjord tzatziki - 75 kr, sååå grymt bra!



Det blev ett par jeans, finally ;)



Hann förstås med en liten fika innan vi åkte hem



Just det, glömde berätta..! Igår fick jag ÄNTLIGEN äta på Graffiti igen - världens bästa bakpotatisställe! Vet inte varför men jag är helt såld på dessa små härligheter och har längtat ihjäl mig sedan i julas efter att få återuppleva detta himmelrike. Men igår var vi på Väla (stort shoppingcentrum, rekommenderas starkt!) och då var det dags för bakpotatis igen, lycka! Bästa favoriten är med kyckling och gräddfil, mumsmums. Förstår inte varför vi inte har det här stället uppe i Stockholm, borde verkligen införskaffas. Eller finns det redan, är jag så sämst att jag inte känner till det i så fall..?! Snälla, säg till mig om det finns!!!

Heavenly!
Igårkväll var vi hemma hos mormor och morfar Sjöstrand på påskmiddag. Alltid lika kul att träffa den skånska släkten, och ännu roligare är det förstås när det finns inslag av Stockholm också; Markus och Micke är även dem, precis som jag, utbölingar i detta sällskap. Kvällen beskrivs bäst i bilder så here we go :)

Kusin Theo, Bertil, morbror Markus, mamma Liz, pappa Tobbe, kusin Isabella, moster Petra samt mormor Barbro i bakgrunden
(Teds släktingar såklart!)




Min fina pojke



Jag, Olivia och morfar Bengt



God mat fick vi! Till förrätt var det en liten blandning av äggmackor, salami, brieost, kex, vindruvor och sill



Sune fick förstås också vara med


Kusinerna



Stockholmssällskapet



People


Sjukt god middag och grymt bra film! Bra sammanfattning på kvällen med finaste :)


Mixed-tallrik (fläskfilé, lammfärsbiff, kycklingspett och ris) - Ted



Lammfärsbiffar med couscous och tzatziki - jag



Bioooo, wohoooo!!!



Biogodis, mums :)

Ännu en chill dag i mysiga Ängelholm. Tack och lov så har vädret varit rätt så bra, solen skiner men tyvärr blåser det rätt mycket vilket gör att man inte riktigt kan njuta av vårsolen än så länge. Men jag är positiv, det kommer, det kommer!

Påskafton började spenderas i Idrottens Hus i Helsingborg där U-20-damerna spelade VM-kval (handboll, såklart!) mot Slovakien. En enkel seger med 38-21. Starkt jobbat tjejer!
I detta nu zappar vi mellan Sverige-Makedonien, Milan-Fiorentina, Chelsea-Wigan och Skellefteå-AIK. Mycket sport, me like!

Lite senare ska jag och Ted tillbaka till Helsingborg för restaurangbesök (blir väl O'learys med tanke på hur mycket sport vi har tittat på idag) och bio. Tänk att jag lyckades få min rädda pojkvän till en biodate, nästan så man måste nypa sig i armen för att tro på det. American Pie the reunion är i alla fall filmen som förhoppningsvis botar Teds biorädsla :)


@ Idrottens Hus, mongon?



Heja Sverige!



"Vadå för fort? Jag kan t.o.m. vara beredd på att bli fotad!"



Fin-fina Skåne

Riktigt mysigt välkomnade fick vi när vi vaknade upp imorse i Ängelholm. Lät nästan som om vi inte riktigt visste hur vi tog oss hit, vad jag menade är förstås att vi kom hit igår natt och när vi vaknade nu imorse så fanns där en liten överraskning till oss - ett stort och fint påskägg fylld med massa godsaker. Tack så mycket!

Passade på att skriva några rader nu i pausen i matchen mellan Sverige och Brasilien i OS-kvalet (handboll förstås, what else?!). Familjen Bruzelius är samlade framför TV:n de också men naturligtvis framför Rögle-Djurgården, en riktigt hockeyfamilj är vad de är! Då det inte har gått så bra för Djurgården kände jag att trots att de nog behöver så många som möjligt som stöder dem i sista matchen så valde jag Sverige-matchen. Handbollen ligger mig helt enkelt varmare om hjärtat. Men nästa år när det är hockeyallsvenskan som gäller för Djurgården så ska jag heja mig hes så ofta jag bara kan!


Påskmys



Far, son och hund



Hockey hockey hockey!



Nej, nu tillbaka till TV:n. Vankas godsaker såsom brieost, kex och salami, svårt att motstå :)

Hur mycket jag än plockar bort så lyckas jag ändå alltid proppa väskan full med grejer. Hur lyckas jag?! Måste vara något syndrom som framför allt vi tjejer är drabbade av, varför-ska-man-packa-lite-när-man-kan-ta-med-sig-hela-garderoben-syndromet. Kommer använda ungefär hälften av allt men lite valmöjligheter har för visso aldrig skadat någon.

Slog för övrigt på radion nyss och då dök en gammal goding upp - "You're simply the best" och blev genast på grymt bra humör. Vet inte vad det är med den låten men jag blir bara så glad! Blir glad av många låtar, framför allt de låtar man kan sjunga med i, men jag tror det har att göra med den glada tiden i gamla Skuru F-88 när vi helt enkelt var bäst ;) Blev helt enkelt till att släppa packandet för ett tag och dansa runt och sjunga!


Bara nästan hela garderoben...

Eller, jag inbillar mig att jag har påsklov, känns bättre att säga "lov" än att säga att man tar ut semester. Än har jag barnet i mig kvar i all fall. Så om en halvtimme sticker jag till varmare breddgrader..! Nåja, i alla fall till Skåne ;)


Kom en ny leverans av påskgodis till kontoret nyss, 4 kg-ägget som vi har väntat på. Jag som tyckte att ägget som kom igår var stort, tydligen var det "bara" 2 kg för det här nya ägget är gigantiskt jämfört med det från igår!! Önska mig lycka till, behöver det för att kunna hålla fingrarna borta...





Pillade självklart ut de bästa godisarna på en gång



Jämför bilden från igår med hur det ägget ser ut idag så kan man enkelt klura ut att folk på mitt jobb är godisgrisar så det skriker om det! Nästan slut, inte mycket kvar..!

Det här kom till kontoret idag, tror att jag dör redan idag... Imorgon kommer dessutom ett 4 kg-ägg till, herregud, hur ska vi överleva?! Tur att jag har "okejat" med mig själv att jag får äta godis på vardagarna nu och två veckor framåt ;)


Tyckte att jag gjorde ett riktigt bra klipp idag på Groupon.se; Zumba klippkort 10 ggr för 169 kr. Fick mersmak för zumba efter gårdagens brutala pass och kände att det är ett roligt sätt att öva upp konditionen på!

Skynda, skynda och köp du också, gäller bara idag!






Hur glad blir man inte när det här är det första man möts av på jobbet?!


Har hänt en hel del i helgen, därav så lite tid till att skriva något. Men här är en liten uppdatering i alla fall :)

Då jag var utslängd från lägenheten i lördags (ska Ted ha grabbdag så blir det lätt så!) så började dagen med att träna på Kungsholmen med Fanny, gick riktigt bra! Men oj, oj, oj... Vissa människor borde verkligen tänka på vad de har på sig! Har man inte kropp för det borde man inte ha små, tighta shorts som skär in i rumpan och ett tight mag-linne.. Kanske låter elakt att säga så, men ni hade förstått mig om ni hade sett!

Därefter hem till Fanny för att göra oss fina inför Melinas födelsedagsfest senare på kvällen.

Fini


Provade röda läppar för första gången, jag gillade det!



Bra uppladdning



Shake it sister!



Födelsedagsbarnet



Sötis-Fia



Gullisar - André och Hanna



Jag fastnade också på bild



Tack för igår alla ni som var där, hade en riktigt rolig kväll med både partylekar, dans och mycket mer!


Idag var jag, Ted, Bobby, Sofia och mamma en sväng till Decathlon för att köpa cykel till mig och rullskridskor till Ted. Tyvärr var inte cykeln som jag hade tittat på bra, så fick helt enkelt skippa det. Bättre lycka nästa gång!

Sedan hem en liten sväng till familjen och därefter till Zumbapass i Sickla. Satan vad jobbigt det är! Men grymt roligt. Önskar det kunde vara oftare än en gång var tredje månad eller något sånt. Trist. Men jag klagar inte, kommer däremot ha sjuk träningsvärk imorgon är jag rädd..

Passade på att ta lite kvalitetstid med syrran så blev lite fönstershopping och fika i Sickla Köpkvarter.