Det är extra kul att klä sig liiiite finare på fredagar för då känns det på något sätt ännu mer som att helgen är nära. Underbart! Idag blev det långklänning och kavaj, ville ändå ha kavajen med för då känns det mer "vuxet" på något sätt plus att jag passar bättre in på en advokatbyrå då ;)
 
Ikväll blir det middag på Piren med Ted, Bobby och Sofia. Ska bli riktigt mysigt och framför allt GOTT! Har bara hört positivt om det stället. För er som inte vet var det ligger så är det vid Kristinebergs hamn, ute på bryggan typ. Helt okej priser, snudd på för dyrt (eller ja, beror på vilken prisklass man handlar i men om ni tänker er min prisklass) men maten ska tydligen vara som en liten bit av himlen. Så det hoppas jag på, håller alla tummar jag har!
 
Har precis börjat läsa Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst". Kan vara en av de roligaste, smartaste, knäppaste men framför allt ärligaste böcker jag någonsin läst. Har bara kommit ca 4 kapitel in i boken men är redan helt fast. Var tvungen att lägga ifrån mig boken för annars hade jag inte kunnat fortsätta jobba, I'm all hooked up! Hoppas verkligen att det inte bara är nu i början som den är bra utan att den fortsätter så genom hela boken. Någon mer som uppskattar den? :)
 
 
 
Behöver för övrigt några bra boktips till sommaren! Allt uppskattas men är för stunden helt inne på självbiografier. Har bl.a. läst några av de "hetaste" så som Zlatan, Patrik Sjöberg och Carolina Gynning (del 1), men behöver lite fler idéer. Allt mottages med glädje!
 
 
Just det, har glömt att nämna här att jag ska börja plugga till hösten! Så underbart, hoppades verkligen att jag skulle komma in men oddsen var inte med mig då 260 personer hade sökt och de skulle ta in 30. Men jag kom in, jag kom iiiin!!! Löneadministratörsutbildning på FEI (Företagsekonomiska Institutet). Såååå nice! Har ingenting emot att bli pluggis igen då jag trivs i skolmiljön men det som svider är förstås att jag inte kommer ha samma inkomst längre. Håller tummarna att jag kan få jobba lite extra på helger och kvällar för att kunna överleva över huvudtaget ;)
 
Letar runt lite efter en datorväska till min nya laptop som jag köpte för ca 2 månader sedan, den där rosa jag visade förut? I alla fall, tänkte att jag skulle köpa en helt ny datorväska men så hittade jag det här "datorskyddet" för endast 140 kr och blev helt förälskad! Tänk dig att alltid ha med dig sommaren vart du än ska gå med din dator? Hur underbart är inte det?! Så jag tänkte att jag nog köper det och har min Adidasremväska som datorväska. Måste ju fungera bra, inte bara för att datorn får plats utan också för att man får plats med fler saker i den på en gång. Oh yes, happiness!
 
Då provar vi igen och håller tummarna stenhårt att det fungerar det här gången, att de inte är för tighta! Kändes inte så när jag provade dem i butiken, då kändes det helt rätt och t.o.m. "luftigt" runt vristerna så tvivlar på att de är för trånga den här gången :)
 
Nu äntligen tänkte jag få ändan ur vagnen och uppdatera om helgen. Har varit helt fantastiskt underbart, vilka otroliga vänner jag har, ni är bäst i världen! Vädret var kanon med sol från klarblå himmel och alla var på topphumör. Lekarna blev riktigt lyckade och kommer troligtvis bli en repris på det senare i år. Maten smakade jättegott och med lite alkohol i kroppen blev allting helt plötsligt ännu roligare ;)
Här är en liten sammanfattning i bilder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yes, idag var det både ljust och varmt ute när jag vaknade! Det kunde bara betyda en sak - idag var det dags att vara sommarfin! Just det! Vita jeans, vit skjorta och min nya fina laxrosa kavaj som jag fick av Ellen S på min födelsedag, så himla fin :)
 
Idag ska vi även tacka av två stycken på jobbet som ska söka lyckan på annat håll så inte bara att det kommer vara mysigt väder, vi ska dessutom äta smörgåstårta och dricka champagne. Ibland är det bra att vara jag!
 
Igårkväll bjöd Frida på middag hemma hos henne i Tyresö. Riktigt skönt och soligt väder gjorde att vi kunde sitta ute på altanen och äta. Så härligt med känslan av sommar! Rosé, pastasallad och ost/kex = bäst! Ge mig sommar och semester nu :)

Senare på kvällen tittade Robin, Benny och Ronny förbi och kollade Sverige-Frankrike. Skönt att Sverige äntligen fick vinna så de inte hade noll poäng med sig hem igen efter EM. En klen tröst men alltid något!


Tove, Carro och Frida








Mys med Alonso
Sååååå underbart det var i helgen! SUMMERBURST FOR THE WIIIIN!!! Blir ju garanterat samma sak nästa år, det lovar jag. Guetta var helt klart värd att vänta på :)
Blev även middagsbesök på Vapiano både fredag och lördag, men lite pasta har väl ingen dött av? ;)











I veckan fyllde Sofia år och vi passade på att fira henne igårkväll så blev en liten tripp till Friday's i Kungsträdgården. Var extremsugen på deras bbq-ribs men tyvärr var de slut! Såklart, just my luck. Även brownie som Sofia ville ha var slut. Det var helt enkelt inte vår lyckokväll! Hade trots det väldigt trevligt och framför allt åt jag mig proppmätt.



Sitter på tunnelbanan mot Farsta Strand, gissa var jag är påväg? Självklart är det Gubbängsfältet och Eken Cup! Nostalgi utan dess like! Men idag spelar inte gamla F88 utan det är Frida och F95 som spelar. Ska bli kul oavsett med att titta på lite utomhushandboll igen :)

Hinner dock bara se en match för sedan är det dags för korvgrillning och tårtdags hos Ronny och Carro som uppladdning inför Summerburst dag nr 2. Även om vädret tyvärr inte ser lovande ut är jag helt övertygad om att dagen/kvällen kommer bli helt fantastisk!!

Lycka!

Igår var det Elins tur att bli 24. Det firades på El Cocodrilo på söder med massa tapas, mums! Supergott var det, även om servicen kunde ha varit liiiite bättre. Men jag är inte bitter, fick ju äta mig proppmätt i trevligt sällskap :)


Jag och Elin (hej fakesmile på mig!)


Linn, Carro och Frida


Calamares


Kycklingvingar med salsa


Oxfiléspett


Mozzarellasticks med aioli


Friterade potatisklyftor med aioli


Serranoskinka och machengoost (?)
Igårkväll var det äntligen t-tisdag (tjejtisdag) igen! Först var vi på thairestaurangen Bee's i Sjöstaden, och senare satte vi oss på Zee precis bredvid för att dricka lite vin :) Mysigt!













En dryg timme till avspark. Nu taggar vi gärnet! GO SVERIGE GOOO!!!!





Glömde nämna att vi hade personalfest i torsdags, temat var "USA - US-style fri tolkning". Nästan alla hade klätt ut sig till cowboys (rätt tråkig fantasti på jobbet?) men jag var prom queen - mycket elegant!

I fredags åkte jag och Ted till Ängelholm för att fira Olivia som tog studenten. Underbara, härliga, fantastiska studenten! Riktigt kul var det trots att regnet öste ner på oss när de sprang ut. Man what to do? Finns inga dåliga väder - bara dåliga kläder. Och ja, dåliga kläder var precis vad jag hade på mig. Tygskor i spöregn - score! Tur att jag hade klädombyte med mig :)
Har lagt upp ett album på facebook för de som är intresserade men här är några bilder;




















På lördagen var det MIN FÖDELSEDAAAAG, wohoooo!!! Tyvärr var jag korkad och glömde fota så har faktiskt nästan inga bilder att bjussa på... Men det var en riktigt bra dag, först brunch hos familjen och sedan på kvällen kom folk hem till oss och festade. Kul kul!


Brunch hos familjen


Två stolpskott påväg in till stan


Igår var jag, Fanny och Sophia på bio och såg Snowwhite and the huntsman, riktigt bra tycker jag! Man måste däremot ha lite fantasti för att tycka om den men det har ju jag så nemas problemas :)
På kvällen hade Ted match på Hammarbyhöjden, gick tyvärr inte hela vägen denna gången men det kommer fler chanser! Jag hade i alla fall mysigt i solen på läktaren!

Såååå skönt med en ledig dag mitt i veckan! Tackar så ödmjukast för att det är Sveriges nationaldag en dag som denna.

Vi tänkte inleda morgonen men att städa hela lägenheten så den är fit for fight till helgen och passande nog var det lite sämre väder utanför fönstret så vi klagade inte. Lägenheten klagade inte heller eftersom vi tog så bra hand om den och nu är det skinande rent här hemma. Skönt!

Runt 12-snåret drog jag och Ted till Kungsträdgården för att "Smaka på Stockholm" som Restaurangernas Dag nu för tiden heter. Väl där mötte vi upp herr Rehn och Bruzze nr 2. Efter mycket att välja mellan tog vi tillslut BBQ-ribs med parmesanstuvad majs och pommes - så sjukt gott! Får försöka hitta receptet och göra det själv någong gång :)








Efter maten gick vi omkring lite på stan i det fina vädret som äntligen hade tittat fram. Sedan ledde vår väg ner till Hornsbergs Strand och Glasserian som ligger där. Så mycket goda glassorter att välja mellan, hade beslutsångest så det stod härliga till! Valde tillslut tre kulor i bägare med strawberry cheesecake, apelsinsorbet och jordgubb.




De små glasspojkarna
Bjöd Ellen på en "välkommen hem-lunch" idag på Jensen, 49 kr för en köttbit och valfri potatis och sås till - så värt! Tyvärr var väntetiden lite lång (precis som alla gånger) men allt det försvinner när man får maten. Så kan absolut rekommendera detta till alla :)


Söt-Ellen


49 kr - helt otroligt!


Självklart ställde man upp efteråt på en liten utvärdering
Nej usch och fy vad dålig jag har varit på att uppdatera! Tar åt mig alla pikar om det, men till mitt försvar kan jag säga att det verkligen inte har hänt någonting i helgen förutom Carros examens/födelsedagsfest. Riktigt kul var det, mycket mysiga människor på plats och gott vin - perfekt lördagkväll. Tyvärr var det lite regn till och från under kvällen men alla fick plats bra ändå så jag klagar inte! Lyckades däremot inte få några bra bilder då jag glömt digitalkameran hemma och mobilen gav mig inte överdrivet bra bilder i det lite mörka ljuset men lyckades få en någorlunda bra bild på självaste huvudpersonen vid presentöppningen :)



I söndags hände ingenting förutom att Ted hade match - i spöregn! Hemska tanke men med ordentliga kläder begav jag mig ändå mot nacka IP för att se Sickla vinna över Vällingby. Eller, det var mot Vällingby väl? Nåja, väl på plats blev himlen bara mörkare och mörkare och vädret övergick rätt tidigt från lite duggren till totalt koasväder med extremregn som blötte ner varenda lite klädtrasa. Tyvärr pallade jag inte trycket utan lånade Bobbys bil och körde hem till kära familjen under tiden. Var hemma en timme och åkte sedan tillbaka för att se sista kvarten och trots lite tjafs, bråk och ett bortdömt mål i slutsekunderna lyckades Sickla ta hem segern med 2-1 :)



Igår kväll var jag och Linn äntligen på Zumba igen. Är svårt att hitta tider som passar bra nu såhär i veckorna och snart är det sommaruppehåll så det var tur att vi kom iväg igår. Dagen till ära var det Zumba Toning med sådana där roliga Toningsticks, ni vet de som låter som maraccas och är svart/gröna?



Kul och annorlunda träning i alla fall! Är inte säker på om vi kör det igen för man fick bara låna första gången och sedan måste man köpa egna för 180 kr. Känns rätt ovärt eftersom vi bara har klippkort 8 gånger till och troligtvis inte kör Toning varje gång. Men roligt var det i alla fall och jag trodde att jag skulle ha träningsvärk i armarna idag men icke! Känns lite grann i axlarna men inte mer än så. Ben och rumpa har däremot fått ta lite stryk men jag klagar inte, träningsvärk är skönt när det är lagom :)