0kommentarer

Ingarö IF - Sickla IF, 2012-09-15

Då ordinarie skribent inte hade möjlighet att närvara under gårdagens match fick jag den stora äran att i hans ställe skriva några rader. Kommer naturligtvis inte bli lika bra och inlevelserikt som Pålle brukar skriva men jag lovade att göra mitt bästa så får nu stå mitt kast. Får hoppas att ni som läser nöjer er!

Nog med snack - nu till gårdagen. Det måste utan tvekan ha varit den bästa höstdagen hittills. Inte bara med tanke på hur fantastiskt väder det var utan också att Sicklas små pojkar fick ta tre poäng mot tabell-tvåan Ingarö.

Sickla inledde matchen lite halvdarrigt vilket gav Ingarö ett kanonläge redan efter två minuter p.g.a. lite dräll i backlinjen. Som tur var stod Billy klarvaken från start och gjorde en kanonräddning. Ingarö fortsatte att trycka på och hade mest boll under första tio minuterna.

I minut 14 fick Sickla en hörna som styrdes mot mål men tyvärr lyckades Ingarö rädda på mållinjen. Efter detta fortsatte Sickla att trycka på och började ta för sig allt mer av spelet. Några minuter senare slarvades det lite i Ingarös försvar och Sickla lyckades ta sig igenom men fick inte till någon fullträff utan målvakten kunde enkelt rädda.

Spelet böljade fram och tillbaka och under några minuter hände inget nämnvärt. Bollen höll sig kring mitten av planen och båda lagen kämpade på. Men så i minut 32 fick Sickla en frispark på höger sida, ca 35 meter från mål. Affe slog en hög boll in mot mitten som klockrent träffade Teds panna, han nickade in den i mål och 1-0 till Sickla. Underbart!

Nu fick Sickla blodad tand och lyckades trycka på ännu mer. Hjalle gjorde en snygg dragning på höger sida och lyckas få bollen till Martin Eriksson som fick till ett rätt bra skott men det täcktes ut till en hörna. Affe gick ut till hörnflaggan och gjorde sig redo, slog in en bra hörna som letade sig fram till Dogge. Han gjorde en stående sid-bicycleta (kan man säga så?) och fick en klockren träff in i mål. 2-0 till Sickla (36)!

Bara några minuter senare (40) var det dags igen, än en gång en frispark från höger sida. Affe var riktigt på hugget idag och slog en till bra frispark som efter lite strul återigen hittade Dogges fötter och han kunde trixa in 3-0 till Sickla.

Sickla hade större delen av spelet under första halvlek och lyckades få till fler chanser än de jag precis har skrivit om. Även Ingarö lyckades vid något tillfälle få en riktigt farlig chans men där var muren Billy och räddade igen. Det märktes även att matchen spelas på naturgräs då många av spelarna, både Sicklas och Ingarös, halkade omkring en hel del. Fel skor månne?

Fem minuter in i andra var det Ingarös tur att visa varför de ligger så högt upp i serien. De väntade högt upp när Billy skulle slå en utspark, han fick lite felträff och bollen seglade ner till en Ingaröspelare som förvaltade bollen bra och sköt in reduceringen, 3-1. Något senare fick Ingarö en hörna som blev riktigt farlig men bollen rullade ut över kortsidan nära stolpen.

Nu märktes det att Ingarö var mycket mer hungriga och Sickla backade hemåt en aning. I ett försök att stoppa uppspelet drog Calle på sig en varning, matchens första. Trots att Ingarö tryckte på mer fick Sickla några chanser då och då men lyckades aldrig hela vägen fram. Simon fick in en bra nick från en hörna men bollen nådde aldrig hela vägen fram. Undrar dessutom hur domaren inte kunde ge Sickla straff efter att Affe i ett senare läge fick två raka armar i ryggen av målvakten och stupade rätt ner i gräsmattan. Men man kan inte se allt helt enkelt..!

Spelet var till större delen på mitten av planen och mer på Sicklas planhalva än Ingarös. Matchen fortsatte utan att något större hände och vi på läktaren tittade på klockan konstant men tiden tickade på alldeles för långsamt. Jag förstår Ingarös frustration då de inte lyckades komma närmare, men att i slutminuterna dra på sig en varning mitt på planen är bara onödigt.

Sicklas grabbar var mycket bättre än förväntat och bjöd upp till en underhållande match. Framför allt så fungerade försvaret riktigt bra - tack Dogge, Ted, Johan och Martin W för att ni var så stabila. I andra halvlek gjordes lite justeringar i uppställningen då Oscar Folcke behövde spendera resterande tid i skuggan bredvid planen (hoppas du mår bättre idag!) och då klev Calle ner på backen och gjorde det riktigt bra. Affe och Hjalle får en stor eloge för att ni orkade springa så mycket som ni gjorde, även om allt inte alltid räcker hela vägen så måste ni ha en otrolig kondition för att orka. Simon, Martin E och Jones samarbete på mitten klickade verkligen idag och det var inte många bollar som kom förbi där. Kevin, Bobby och Erik kämpade även på de så gott de kunde och bevisligen räckte det långt denna dag. Har redan nämnt Billy men utan dig hade nog en del skott letat sig in bakom mållinjen och matchen fått en annan bild så det får vi tacka dig för.

Killar - stort tack för allt ni gjorde utöver det som jag inte har nämnt. Vi på läktaren njöt till fullo av att se er, riktigt skönt att ta en 3-poängare nu när det är som viktigast att ta poäng för att hålla sig kvar i femman. Ska även tillägga att dagen till ära så fanns klanen Bruzelius på läktarplats och vad passade då bättre än att få se sin son nicka in 1-0? Även svärmor hade tagit sig till Ingarö IP och var nog lika stolt hon också. Mest stolt av alla i publiken tror jag nog att herr och fru Tofte var som har en sådan kanonskytt som Dogge till son.

Hoppas att ni orkade läsa allt, det blev lite längre än jag trodde att det skulle bli. Men vill man försöka skapa en bra återblick av matchen och få med det mesta blir det dessvärre så. Nästa vecka är det återigen herr Hoogendoorn som sitter vid tangentbordet och jag får tacka för min medverkan!